ULV!!! UUULV!!! Jævla tullinger!

  • 18.10.2016 - 13:10

Jeg beklager på det aller sterkeste at jeg brukte slike ord i overskriften, men jeg føler at det er nødvendig!

Du skjønner, her i Norge har vi mer plass per person en de aller fleste steder i verden. Jeg har ikke noe nøyaktige tall men i dette landet bor det omtrent 5-5,5 millioner mennesker. Men 385 tusen kvadratkilometer er ikke nok!

Vi har ikke plass til 68 ulver i dette landet, vi har heller ikke plass til gaupe, bjørn, jerv eller ørn. Altså, i dette landet skal vi absolutt ikke ha rovdyr! Det har nemlig rovviltnemnda bestemt...

Resting wolves

Se på disse utrolig vakre skapningene, de tilhører i naturen og ingen bør få endre på det! Licensed from: Gry Thunes / yayimages.com

Sheeps

Sauene skal på død og liv slippes til fjells, men ingen skal være der å ta ansvar for de. Det bør bli lovpålagt å gjete husdyr! Licensed from: kamchatka / yayimages.com

Alt dette på grunn av sauebønder som ikke kan passe sauene sine og jegere som på død og liv skal slippe hunden løs i skogen. Det er dyreplageri å ikke passe på sauene sine, og slipper du hunden din løs der det er ulv er du direkte ond!

Rovdyr jakter, det må de gjøre for å overleve. Rovdyr spiser andre dyr, og det er det som kalles naturlig balanse.

Vi trenger rovdyr for å opprettholde en sunn balanse i naturen! 

Mine forslag er veldig enkle:

  • Jegere som slipper hunden løs i ulverevir bør fratas jaktlisensen. 
  • Bønder må begynne å gjete sauene sine der det er fare for at rovdyr kan ta dyr. 

Ser dere?

To enkle forslag som løser hele greia... Det trenger ikke å være mer komplisert.

I alle år har husdyr blitt tatt av rovdyr, det er noe vi må leve med. Vi slipper våre dyr inn i rovdyrenes habitat og forventer at de skal gå stille forbi når de ser det som oppfattes som enkle byttedyr. Sånn fungerer det ikke, rovdyr er og vil alltid være rovdyr. Derfor bør det bli pålagt å gjete husdyr der det er fare for rovdyr.

Men neida, det er mye enklere å fjerne de??? Tullinger!

 

Jeg vil veldig gjerne høre hva du mener om denne saken, og det gjør du ved å si din mening i kommentarfeltet!

Følg meg gjerne på FACEBOOK

 

Bjørn H.

 

18.10.2016 kl.14:47

Tenker ikke gå dypt inn i materien her. Men to ting:

1. Det er ikke rovviltnemndene som bestemt noe som helst. Det er det Stortinget som gjort! Rovviltnemndene har kun lagd et vedtak for å imøtekomme Stortingets vedtak!

2. Nina Jensen (WWF) fikk hakeslipp når hun blir bevisstgjort på at sauebøndene i Spekedalen (rendalen) har en heltidsansatt gjeter + egeninnsats fra beitebrukerne. Spekedalen er også definert som beiteprioritert sone og følgelig ikke rovdyrenes habitat!

Eller visste du allerede dette...?

Bjørn H.

18.10.2016 kl.15:07

Anonym: 1. Rovviltnemnda har mye å si i disse sakene, jeg er fullt klar over at ting må vedtas men ikke si at rovviltnemnda ikke har noe annet med dette å gjøre enn å lage et vedtak...
2. Mange steder i landet er det opplegg fra bøndenes eget iniativ når det gjelder pass av dyr. Men det er ikke nok! Så lenge bønder vil fjerne rovdyr blir det ikke gjort nok! Beiteprioritert sone??? Det betyr ingenting for en ulv!

Erni Gustafsson

18.10.2016 kl.14:55

Norge har per mars 2016 5 213 985 innbyggere. Disse er fordelt på 385199 km2. Det finnes 68 ulver. Det innebærer at i middeltall har hver innbyggere 13,54 km2 å boltre seg på. På samme areal finnes det i middeltall 0,00018 ulv. Dvs. det går 76 700 mennesker på en ulv og det finnes i middeltall en (1) ulv per 5666 km2.

Bjørn H.

18.10.2016 kl.15:06

Erni Gustafsson: Bra! Dette viser bare hvor god plass vi har!

Ketil Kirste

18.10.2016 kl.18:34

Tenk følgende scenario: Mine barn hadde fine uteområder å leke på, men så ble det som følge av ny reguleringsplan liggende midt på en 4-felts motorvei Jeg var dypt uenig at veien skulle bygges, så derfor sender jeg barna mine fremdeles ut på motorveien for å leke. Helt utenkelig, men det er den samme logikken som løshundjegere og sauebønder bruker i områder med ulv. Direkte uetisk og uansvarlig dyrehold! Jeg er selv en ihuga løshundjeger, men vill da for f... ikke slippe den i et slikt område. Dessuten, jeg mener at løshundjakt faktisk ikke er en menneskerett. Å jada, jeg har vært med å voktet/sett til sau på beite og lett opp kadaver.

Bjørn H.

19.10.2016 kl.07:57

Ketil Kirste: Helt korrekt!

Jan M Svensen

18.10.2016 kl.20:47

Det finnes en overveldende mengde med sunn fornuft og kunnskap i rovdyrdebatten, som i all anna debatt om samfunn og menneskers velferd, ville seire. Politikere lytter ikke. Hvorfor? Ditt innlegg er et blant mange kloke forslag til ¨løse konflikten. Jeg har kommet med forslag til svar på wwf sine sider, men innser at det ikke finnes noe enkelt svar på hvorfor alminnelig klokskap og fornuft ikke vinner fram. Fristende å mene at det er Ap som kunne løse denne konflikten med å bryte med Sp.

Bjørn H.

19.10.2016 kl.07:56

Jan M Svensen: Det er en fornuftig mening det :)

Thorleif Faureng

18.10.2016 kl.21:19

Jeg er veldig enig med deg. 1) Norge har god plass til rovdyr. 2) Vi trenger rovdyr for balansens - og bærekraftens skyld. 3) Jegere som slipper hunden løs i ulverevir bør fratas jaktlisensen. 4) Bønder må begynne å gjete sauene sine, eller gjerde dem inn, der det er fare for rovdyr.

Flott at du skriver om dette i bloggen din!

Bjørn H.

19.10.2016 kl.07:55

Thorleif Faureng: Tusen takk for et flott svar!

Madelen solberg

19.10.2016 kl.10:05

Skule virkelig ønske at folk fikk opp øynene å ikke var så jævlig trangsynte.

Unnskyld språket mitt men er så lei at vi mennesker skal liksom ha rett på alt....

Ulven var her først å det er vi som ødelegger hjemmet dems med å kutte ned masse skog og bygge det som bygges kan ikke rart da at ja du vil kunne se ulv, bjørn,gaupe etc når du er ute i villmarken det er en grunn til at det heter nemlig dette.

Villmarken betyr nemlig ville dyr og etc men nop folk skal heller skyte ulven pga at enkelte mennesker ikke klarer å passe på sine husdyr????? Hva faen skjer med dette landet egetlig ikke tar man vare på de som faktisk et norske å trenger hjelp nei må hjelpe alle andre først å bare drepe det som drepes kan er flau av å kalle meg norsk i dagens samfunn det er flaut å se hvordan de på stortinget representerer landet vårt å jah det finnes ulv i norsk skog er du redd for det så får du ta deg en tur i Frogne parken I stede..... jeg går alltid tur med min hund I skog å mark har aldri møtt på en ulv å jeg bor jo her hvor folk sier det er så masse 😂😂😂

Bjørn H.

19.10.2016 kl.10:30

Madelen solberg: Flott kommentar!

Lisbeth - Irene Osan Haug

19.10.2016 kl.14:17

Det var to gode forslag, og det støtter jeg deg i.Dette er noe å tenke på.

Lisbeth - Irene Osan Haug

19.10.2016 kl.14:21

Det var to gode forslag, og det støtter jeg deg i.Dette er noe å tenke på. Rovdyr har også rett til å leve.

Bjørn H.

19.10.2016 kl.14:27

Lisbeth: Ja, ikke sant :)
Bjørn H.

Velkommen"Husfar", fotonerd, dagdrømmer, hobbykokk og blogger...

Kontakt:

Epost: bjhaland@live.no

Telefon: 90250788.

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

hits